Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
14.6.2010, René Pfeifer, recenze
Programové balíky Nero již delší dobu nejsou pouhým softwarem k vypalování. S každou novou verzí přibývá možností a funkcí navíc. Dnes máme možnost blíže si představit 10. pokračování tohoto softwaru. Co nového nám může nabídnout?
Nupaky | 26.10.201013:46
Používám Nero na vypalování, ale také občas a intenzivně na editaci zvuků ­(audia­). U této verze zkusím ještě zálohy. Na video mám Pinacle, pro mně tak přiměřené, ale podívám se i na toto. Pro vypalování je to balík zbytečný a Ashampoo ho nahradí. Ale já se těším na každou novou verzi.
Odpovědět0  0
kocour.007 | 16.6.20108:51
Nero verze 9 je u mne zatím jediný SW, který dokázal shodit W7 x64 už při instalaci. Letěl z domu. Ashampoo Burning v 6... vede jednoduchostí ovládání. Na 99 % pálících činností stačí.
Odpovědět0  0
Marwell (6) | 14.6.201015:14
"Kedysi som používal NERO ­(asi ako každý­) a bol som spokojný.­"
Ja tiež. Po Nero 8 som skúsil Nero 9. Nepoužiteľné. Oba razy to skončilo obnovou celej sys partition zo zálohy. Nero ma už nezaujíma ­(smutný koniec takejto legendy­), aj keď stále vypaľujem na ­"sedmičke­". Hľadal som náhradu, ale jedno je fakt ­- má asi najlepšie užívateľské rozhranie...
Nero je ukážkový príklad toho, ako vylepšiť to čo je bezchybné, a tým znehodnotiť nielen SW ale i obchodnú značku. Pred dvoma rokmi som napísal v jednej diskusii, že mám dojem, akoby pôvodní vývojári ­(po sedmičku­) boli odídení a tí noví ­(mladí, perspektívni s inovatívnym myslením­) nedostatok znalostí a skúseností kompenzovali svojou odvahou a nekritičnosťou.
Pre koho je dobrý takýto MONSTRERPACK?
Mimochodom ­- stále hľadám niečo s rovnakým rozhraním ­(možnosťami nastavení, ovládaním­), aby to bolo kompatibilné s Win7, ale aby sa to nevolalo Nero.
Zatiaľ som nenašiel...

P.S.: Každému by určite stačil Nero Burning ROM, Nero Cover Designer a Nero Tools. Všetko ostatné už na trhu je ­- a oveľa kvalitnejšie ­(mnohokrát zadarmo ako freeware či OpenSource­).
Odpovědět0  0
pan Z. | 14.6.201015:42
MONSTRERPACK, OBLUDA ..
A co zkusit Nero Micro, sice je to jen orizla 8ma, ale funguje na paleni spolehlive.
Odpovědět0  0
Marwell (6) | 14.6.201015:56
Aj to som skúsil, ale to už pre zmenu začína pripomínať akýsi druh FrontEnd­-u. :­-(
Odpovědět0  0
Petr Marek (65) | 15.6.20107:28
Ja jsem presel CDBurnerXP . Je free a za ty penize je OK.
Odpovědět0  0
lunak (16) | 14.6.20108:50
Po zkušenostech s NERO 7, 8 a 9 jsem na tohoto bumbrlíčka rezignoval a přešel na Ashampoo Burning a pro střih a převod videa na specializované programy. Odměnou mi je nejen skutečnost, že i v součtu jsou menší než Nero, ale hlavně daleko svižnější. Jinak si na Neru cením pouze některé nástroje ­- Burning pro možnost vypálení většího množství dat než nabízí CD, případně testování disků a mechanik v Toolkit. Horší je to pak s odinstalací, kdy v systému zůstávají i pak obsáhlé řetězce, které občas páchají ve Windows nepěkné věci. I pro velmi zkušeného IT odborníka je pak záležitostí několika hodin, než se mu podaří dokonale odstranit Nero ­- zejména z registrů... Takže: JAK CHCETE!?
Odpovědět0  0
René Pfeifer (83) | 14.6.201010:13
Já osobně jsem si oblíbil zálohování s BackItUp a v této poslední verzi funguje ještě o něco lépe, navíc přidaný nástroj synchronizace dat také šlape bezvadně..
Ohledně odinstalace Nero konečně má řešení ­- General CleanTool ­-
http:­/­/www.nero.com­/eng­/tools­-utilities.html
Odpovědět0  0
Marwell (6) | 14.6.201015:52
Vyskúšaj:
Paragon Drive Backup™ 10
Toto je už iná trieda...

General CleanTool je tu už hádam od verzie 6.0, ale na to čo s registrami spraví Nero 9 je bezmocný. ­(Nástroj vyhľadáva a maže zvyškové súbory a knižnice, ale na registre kašle...)
Odpovědět0  0
FantomasMan | 14.6.20108:41
Kedysi som používal NERO ­(asi ako každý­) a bol som spokojný. Ale to čo s týmto programom sa dá opísať len jedným slovom : OBLUDA ! Obluda ktorá Vám ­"zaserie­" celý počítač. Dnes už ale používam vynikajúci program BurnAware Professional. A plná spokojnosť. Jednoduchý a funkčne plne dostačujúci. Vrele odporúčam.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.